Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Resztkowa potrawka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki przepis na resztkowy obiad z piersią z kurczaka

Resztkowa potrawka z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Resztkowa potrawka z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Resztkowa potrawka z kurczaka
Mięso czyścimy, płuczemy, osuszamy. Kroimy w cienkie paski o długości około 2-3 cm. Przesmażamy na rozgrzanym oleju, lekko solimy. Dodajemy obraną i pokrojoną w cienkie paski marchewkę oraz cebulę w talarkach. Po 2 minutach dorzucamy pokrojone w talarki ogórki oraz pieczarki. Smażymy razem około 5 minut. Wlewamy ¼ szklanki wody, dodajemy chrzan, ketchup i musztardę, dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz ewentualnie solą. Podajemy z gorącym makaronem.
Resztkowa potrawka z kurczaka
Mięso czyścimy, płuczemy, osuszamy. Kroimy w cienkie paski o długości około 2-3 cm. Przesmażamy na rozgrzanym oleju, lekko solimy.
Resztkowa potrawka z kurczaka
Dodajemy obraną i pokrojoną w cienkie paski marchewkę oraz cebulę w talarkach.
Resztkowa potrawka z kurczaka
Po 2 minutach dorzucamy pokrojone w talarki ogórki oraz pieczarki.
Resztkowa potrawka z kurczaka
Smażymy razem około 5 minut. Wlewamy ¼ szklanki wody, dodajemy chrzan, ketchup i musztardę, dokładnie mieszamy.