Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Rigatoni z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Różnorodność warzyw stwarza bardzo ciekawy smak tego dania, a do tego jest szybkie i łatwe w przygotowaniu!

Rigatoni z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rigatoni z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Rigatoni z warzywami
Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu- al dente. Cukinię obieramy i kroimy w półtalarki.

Na patelni przygotowujemy warzywa z mrożonki- kalarepkę, groszek i brokuł, smażymy je na oliwie z suszonych pomidorów.

Suszone pomidory kroimy w paseczki. Kiedy warzywa z mrożonki będą gotowe, dodajemy suszone pomidory i pokrojoną cukinię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

Dusimy razem kilka minut, aż cukinia zmięknie.

Całość mieszamy w garnku z makaronem doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Rigatoni z warzywami
Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu- al dente.
Rigatoni z warzywami
Cukinię obieramy i kroimy w półtalarki.
Rigatoni z warzywami
Kiedy warzywa z mrożonki będą gotowe, dodajemy suszone pomidory i pokrojoną cukinię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy razem kilka minut, aż cukinia zmięknie.
Rigatoni z warzywami
Całość mieszamy w garnku z makaronem doprawiamy solą i pieprzem.