jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Rolada z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Roladę można przyrządzić na różne, specjalne okazje

Rolada z indyka

Składniki:

Rolada z indyka

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka
Pierś z indyka doprawiamy i rozbijamy tak, aby można było zwinąć roladę. Pieczarki kroimy i dusimy z cebulka. Gdy bedą miękkie, odlewamy płyn z częścią pieczarek i zachowujemy na sos. Pozostałe doprawiamy, wbijamy jajka i podsmażamy.
Farsz rozkładamy na mięsie, zwijamy roladę i obwiązujemy. Zawijamy w folię i pieczemy na blasze godzinę w 220stopniach C.
Ostudzone mięso kroimy w plastry. Z wywaru pieczarek, śmietany i mąki robimy sos.
Roladę podajemy podgrzaną i polaną sosem .