pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Roladki musztardowe z wędliną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

roladki z karkówki wieprzowej smarowane musztardą

Roladki musztardowe z wędliną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki musztardowe z wędliną

 

  • karkówka wieprzowa 60 dag
  • wędlina swojska plastry
  • musztarda sarepska do posmarowania
  • ogórki kiszone
  • cebula czosnkowa 1
  • czosnek ząbki
  • majeranek do posypania
  • sól do smaku
  • smalec do smażenia
  • mąka pszenna do obtaczania

Sposób przygotowania:

Roladki musztardowe z wędliną
Karkówkę kroimy w plastry. Wycinamy niedoskonałości. Lekko rozbijamy. Solimy i posypujemy majerankiem. Z jednej strony rozsmarowujemy na mięsie musztardę. Układamy plastry wędliny (dobrze jakby była z tłuszczykiem). Na wędlinę kładziemy paski ogórka, piórka cebuli oraz ząbek czosnku przekoro jony po połowie. Roladki ściśle zwijamy dodatkowo obwiązując nitką. Podobnie postępujemy z cały mięsem nakładając podobne ilości farszu. Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące pszennej i wrzucamy na rozgrzany smalec. Smażymy na złoty kolor w dwóch stron (na patelnię możemy również wrzucić resztki niezużytej cebuli, którą potem okrasimy ziemniaczki). Usmażone roladki podajemy z ziemniaczkami i smażoną cebulą. Smacznego.
Roladki musztardowe z wędliną
Pokrojoną w plastry karkówkę smarujemy musztardą
Roladki musztardowe z wędliną
Na musztardzie układamy plasterki wędliny i ogórki
Roladki musztardowe z wędliną
Roladki ścićle zwijamy dodatkowo obwijając nitką
Roladki musztardowe z wędliną
Roladki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu

Tagi:

wędlina