Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Rosół miesny klasyczny

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Warzywa oczyścić i umyć. Cebulę naszpikować goździkami, włożyć do garnka z wodą

Rosół miesny klasyczny

Składniki:

Rosół miesny klasyczny

 

Sposób przygotowania:

Rosół miesny klasyczny
Warzywa oczyścić i umyć. Cebulę naszpikować goździkami, włożyć do garnka z wodą (2 i 1/2 litra), dodać kość, ziarna pieprzu, obrany ząbek czosnku i resztę warzyw. Wszystko zagotować. Mięso wołowe oraz kawałki kurczaka dodać do wywaru. Gotować na małym ogniu około 2 godziny. Mięso wyjąć, a z wywaru usunąć tłuszcz. Zupę przecedzić przez sito, doprawić gałką muszkatołową i solą, posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem lub ryżem.