iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Rosotto z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolorowe zdrowe risotto z parówką

Rosotto z pieczarkami

Składniki:

Rosotto z pieczarkami

 

  • ryz brązowy 1 woreczek
  • pieczarki 6 szt
  • cebula 1 szt
  • papryka marynowana 3 kawałki
  • ziarenka smaku
  • pieprz
  • parówka cienka 2 szt
  • natka pietruszki
  • masło
  • bulion

Sposób przygotowania:

Rosotto z pieczarkami
Na patelni na masełku podsmażamy posiekana cebulę i pokrojone pieczarki .Podsmażamy .Dodajemy ryż surowy mieszamy smażymy . Zalewamy bulionem dusimy aż ryż będzie miękki .Paprykę marynowaną kroimy w paseczki ,parówkę w kosteczkę Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i pokrojone parówki . Doprawiamy pieprzem, solą,ziarenkami smaku . Dodajemy posiekana natkę pietruszki .Mieszamy podajemy na ciepło .