agnieszka32910

agnieszka32910

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Róże z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne jako przystawka przed romantyczną kolacją

Róże z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Róże z ciasta francuskiego

 

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 3 plasterki szynki
  • 1 mała cebula
  • ser żółty
  • kilka pieczarek
  • keczup
  • margaryna do smażenia
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Róże z ciasta francuskiego
Pieczarki kroimy w plastry i krótko podsmażamy z cebulką.

Ciasto francuskie kroimy w paski o grubości około 5 cm i smarujemy je keczupem(lub innym sosem wg. uznania).

Plastry szynki kroimy na pół i układamy na przygotowanym cieście. Następnie układamy plastry sera oraz podsmażone pieczarki z cebulką.

Całość zwijamy w rulon, tworząc różyczki.
Pieczemy przez około 15 min w temp. 180°C

Aby różyczki nie poprzewracały się podczas pieczenia, włożyłam je do formy na muffinki
Róże z ciasta francuskiego
Płat ciasta francuskiego tniemy na równe paski
Róże z ciasta francuskiego
Na cieście układamy szynkę ser oraz pieczarki z cebulką
Róże z ciasta francuskiego
Całość zwijamy w rulon i uzyskujemy piękną różyczkę
Róże z ciasta francuskiego
Forma do muffinek zapobiegnie ewentualnemu przewróceniu się podczas pieczenia