Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Różowa pasta ze szprotek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Taką pastę podawać z pieczywem i jajkami gotowanymi na twardo

Różowa pasta ze szprotek

Składniki:

Różowa pasta ze szprotek

 

 

  • 15 dag sera topionego cheddar,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka masła,
  • 5 dag szprotek wędzonych,
  • 1 żółtko ,
  • cukier puder,
  • 1 łyżka koperku posiekanego,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Różowa pasta ze szprotek
Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, wyjąć żółtko i zetrzeć na tarce. Wędzone szprotki oczyścić, włożyć do miski i rozetrzeć. Następnie dodać masło, ser topiony i starte na tarce żółtko. Wszystko dokładnie utrzeć na jednolitą masę, pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i posiekany koperek. Przyprawić do smaku pieprzem i cukrem pudrem, wymieszać.