luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Zawsze udane ciasta drożdżowe

Rurki drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rurki które nadziewasz czym chcesz.

Rurki drożdżowe

Składniki:

Rurki drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Rurki drożdżowe
Cukier i drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozczyn drożdżowy. Wyrobć ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej wody na 10-15 min.
Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm ..

Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.

Mozna posypac wedle uznania; sezamem, makiem, kruszonką itp





Nadzienia również wedle uznania, mięsne, warzywne czy słodkie kremy i owoce.