paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba pod porem i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Filety miruny lub czerniaka przyprawione duszone a porem i sokiem oraz skórką z cytryny pod śmietaną

Ryba pod porem i śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba pod porem i śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Ryba pod porem i śmietaną
Filety ryby oprószyć do smaku sola i pieprzem. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć rybę. Pora pokroić w plasterki i posypać nim rybę, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 3-4 minut. Sok i skórkę z cytryny wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku. Śmietaną zalać por z rybą ponownie przykryć i dusić jeszcze około 7-8 minut na małym ogniu. Najlepiej podawać z ziemniakami.
Ryba pod porem i śmietaną
Filety ryby oprószyć do smaku sola i pieprzem. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć rybę.
Ryba pod porem i śmietaną
Pora pokroić w plasterki i posypać nim rybę, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 3-4 minut.
Ryba pod porem i śmietaną
Sok i skórkę z cytryny wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku.
Ryba pod porem i śmietaną
Śmietaną zalać por z rybą ponownie przykryć i dusić jeszcze około 7-8 minut na małym ogniu.

Tagi:

ryba ryby pory