Strona główna Ryba w galarecie

Ryba w galarecie

Ryby « poprzedni | następny »
Justyna33 - Przepis na: Ryba w galarecie offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 14
Ryba w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

układane warstwami składniki ładnie się prezentują,a jak smakują...


trudność: łatwe
czas:

Ryba w galarecie - SKŁADNIKI:

  • filety średnie(panga lub sola) 4 szt
  • kostki bulionowe
  • żelatyna
  • majonez
  • papryka konserwowa(średni słoik)
  • ogórki konserwowe(średni słoik)
  • woda

Ryba w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Filety ugotować na kostkach lub jarzynce.Z żelatyny i kostek przyrządzić 0,5 litra wywaru.Pozostawić aż stężeje.Paprykę i ogórki pokroić w kostkę.Do przeźroczystego naczynia odlać troszkę galarety.Jak lekko się zetnie to pokruszyć lub pokroić(jak kto woli) rybę.Posmarować majonezem.Na to kłaść ogórki i paprykę.Na końcu zalać galaretą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w galarecie (strona 1 z 1)  
Gość

ewa
gość

2008-12-18 09:24
jest bardzo prosta i bardzo smaczna i polecam ja wszystkim
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

ewa2
gość

2009-01-16 20:55
no,nie wiem czy to fajne...z tym majonezem...
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś w sosie pomidrorowym Paprykarz z tuńczyka Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Razowy makaron z bakłażanem Pasta tuńczykowa z jajkiem Łosoś w pomidorach
Pstrąg z grilla  Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane