Strona główna Ryba w galarecie

Ryba w galarecie

Ryby « poprzedni | następny »
Justyna33 - Przepis na: Ryba w galarecie offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 14
Ryba w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

układane warstwami składniki ładnie się prezentują,a jak smakują...


trudność: łatwe
czas:

Ryba w galarecie - SKŁADNIKI:

  • filety średnie(panga lub sola) 4 szt
  • kostki bulionowe
  • żelatyna
  • majonez
  • papryka konserwowa(średni słoik)
  • ogórki konserwowe(średni słoik)
  • woda

Ryba w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Filety ugotować na kostkach lub jarzynce.Z żelatyny i kostek przyrządzić 0,5 litra wywaru.Pozostawić aż stężeje.Paprykę i ogórki pokroić w kostkę.Do przeźroczystego naczynia odlać troszkę galarety.Jak lekko się zetnie to pokruszyć lub pokroić(jak kto woli) rybę.Posmarować majonezem.Na to kłaść ogórki i paprykę.Na końcu zalać galaretą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w galarecie (strona 1 z 1)  
Gość

ewa
gość

2008-12-18 09:24
jest bardzo prosta i bardzo smaczna i polecam ja wszystkim
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

ewa2
gość

2009-01-16 20:55
no,nie wiem czy to fajne...z tym majonezem...
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą.
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Wegetariańska kanapka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane