Strona główna Ryba z porami

Ryba z porami

Ryby « poprzedni | następny »
lara1908

Szef Kuchni
Przepisy: 27
Ryba z porami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jedzonko na post:) i dla tych co lubią rybke


trudność: średnie
czas:

Ryba z porami - SKŁADNIKI:

  • 1kg ryby
  • 5 porów (średnich
  • 1/4 l wywaru rybnego
  • 2 łyzki gestej śmietany
  • 3 łyżki wermutu
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Ryba z porami - PRZYGOTOWANIE:

Pory pokroić na kawałki. Ułożyć w formie żaroodpornej +sól,pieprz,zalać połową wywaru i przykryć. Piec 10 min.w temperaturze 200C Resztę wywaru zagotować ze śmietaną i wermutem+przyprawy. Obsmażyć rybę na olej i ułożyc ją do porów,dusić 5 min. Oba sosy połączyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba z porami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem Śledzie w sosie musztardowym Klasyczny gulasz z małży
Pyszny i szybki łosoś pieczony na patelni Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami
Rybne placuszki Pomarańczowy stek z rekina Domowe paluszki rybne
Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym Śledzie z ciecierzycą Filety śledziowe w zalewie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane