Strona główna Ryba z porami

Ryba z porami

Ryby « poprzedni | następny »
lara1908

Szef Kuchni
Przepisy: 27
Ryba z porami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jedzonko na post:) i dla tych co lubią rybke


trudność: średnie
czas:

Ryba z porami - SKŁADNIKI:

  • 1kg ryby
  • 5 porów (średnich
  • 1/4 l wywaru rybnego
  • 2 łyzki gestej śmietany
  • 3 łyżki wermutu
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Ryba z porami - PRZYGOTOWANIE:

Pory pokroić na kawałki. Ułożyć w formie żaroodpornej +sól,pieprz,zalać połową wywaru i przykryć. Piec 10 min.w temperaturze 200C Resztę wywaru zagotować ze śmietaną i wermutem+przyprawy. Obsmażyć rybę na olej i ułożyc ją do porów,dusić 5 min. Oba sosy połączyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba z porami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Czarny makaron Eli z krewetkami Ryżowy makaron w sosie łososiowo-serkowym Łosoś ze szpinakiem i śmietaną
Pieczony łosoś na dwa sposoby Makaron z wędzonym łososiem i szpinakiem Łososiowe jajka wiosenne
Szczupak w zalewie octowej Kanapki z łososiem, jajkiem i sezonowymi  ziołami Kalmary faszerowane łososiem w sosie ziołowym
Sałatka ryżowa Eli z wędzonym łososiem Makaron pod musztardowym beszamelem Wielkanocne jajka z łososiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane