Strona główna Ryba z porami

Ryba z porami

Ryby « poprzedni | następny »
lara1908

Szef Kuchni
Przepisy: 27
Ryba z porami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jedzonko na post:) i dla tych co lubią rybke


trudność: średnie
czas:

Ryba z porami - SKŁADNIKI:

  • 1kg ryby
  • 5 porów (średnich
  • 1/4 l wywaru rybnego
  • 2 łyzki gestej śmietany
  • 3 łyżki wermutu
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Ryba z porami - PRZYGOTOWANIE:

Pory pokroić na kawałki. Ułożyć w formie żaroodpornej +sól,pieprz,zalać połową wywaru i przykryć. Piec 10 min.w temperaturze 200C Resztę wywaru zagotować ze śmietaną i wermutem+przyprawy. Obsmażyć rybę na olej i ułożyc ją do porów,dusić 5 min. Oba sosy połączyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba z porami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Kotleciki rybne z kaszą jaglaną Łosoś Eli w cieście fillo Jajeczne carpaccio z krewetkami
Łosoś Salmoriglio  Pasta z makreli i anchois Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym
Pasta z wędzonej makreli i warzyw Flądra pod pierzynka Łosoś norweski w marynacie śliwkowej
Pstrąg łososiowy zaplatany w cieście francuskim Sajgonki z krewetkami Pizza z tuńczykiem i kukurydzą (bez drożdży)

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane