SUPERPRZEPIS

Sakiewki z masłem i koperkiem.

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Sakiewki z masłem i koperkiem. Więcej zdjęć (4)

pospolity kurczak w ciekawej wersji

Składniki:

Sakiewki z masłem i koperkiem.

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki z masłem i koperkiem.
Piersi z kurczaka czyścimy, kroimy na cieńsze płaty i lekko tłuczemy. Przyprawiamy do smaku.
Na środek kładziemy kawałek masła oraz koperek drobno pokrojony.
Zawijamy w formę rolady i zawiązujemy nićmi. Roladki panierujemy w rozmąconym jajku oraz mące i bułce tartej.
Smażymy na głębokim oleju do momentu zrumienienia.
Po smażeniu ściągamy nici.
Sakiewki z masłem i koperkiem.
Nakładamy masło oraz pokrojony koperek.
Sakiewki z masłem i koperkiem.
Roladki dokładnie zawijamy nićmi.
Sakiewki z masłem i koperkiem.
Sakiewki panierujemy w mące oraz bułce tartej.