blackbetty

blackbetty

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Sałatka śledziowa po japońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybka i smaczna śledziowa sałatka, zwana także śledziem po japońsku

Sałatka śledziowa po japońsku

Składniki:

Sałatka śledziowa po japońsku

 

  • 4-6 podwójnych filetów ze śledzia, marynowane!
  • 1 groszek konserwowy
  • 6 ogórków kiszonych (mogą być korniszony)
  • 5-6 jajek
  • 1-2 cebule
  • sól pieprz
  • śmietana,
  • majonez
  • musztarda
  • szczypiorek (opcjonalnie)

 

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowa po japońsku
Śledziki obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Jaja gotujemy na twardo obieramy i BIAŁKA kroimy w kostkę, cebule i ogórki tak samo. Wszystkie pokrojone składniki łączymy ze sobą. ŻÓŁTKA w osobnej miseczce ucieramy z 2 łyżeczkami cukru - do tego dodajemy przyprawy oraz śmietane majonez i mustzradę, dokaldnie mieszamy i łaczymy z pozostałymi składnikami. Na koniec po nałożeniu możemy posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem SMACZNEGO