Schab faszerowany

Wielkanoc, Schab « poprzedni | następny »
Natala1210 - autor przepisu Schab faszerowany offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Schab faszerowany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Pyszne mięso,ciekawy smak na niedzielny,świąteczny obiad.


trudność: łatwe
czas:

Schab faszerowany - SKŁADNIKI:

  • 1i1\2kg.schabu bez kości,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 5dag.mąki,
  • 8dag.smalcu lub oliwy,
  • sól
  • Farsz;
  • 30dag.pieczarek.,
  • 20dag.mięsa wieprzowego bez kości,
  • 5dag.masła,
  • 7dag.orzechów włoskich,
  • 7dag.startego chrzanu,
  • 1 jajko,
  • 1\2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej,
  • sól i pieprz

Schab faszerowany - PRZYGOTOWANIE:

Schab natrzeć solą roztartą ze zmiażdżonym czosnkiem i wstawić na całą noc do lodówki. Farsz;pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle.Orzechy sparzyć,obrać ze skórki i drobno posiekać.Mięso zmielić i połączyć z pieczarkami i orzechami,dodać chrzan i jajko,doprawić gałką muszkatołową i pieprzem,dokładnie wymieszać.Schab przeciąć wzdłuż tak aby powstała kieszeń i włożyć w nią farsz,spiąć schab wykałaczkami,obtoczyć w mące i obsmażyć na smalcu,na rumiano.Włożyć go do brytfanny,skropić wodą,wlać tłuszcz ze smażenia i piec ok.1i1\2godz.w 220"C,polewając wytworzonym sosem.Z upieczonego schabu wyjąć wykałaczki,pokroić w plastry.sos doprawić do smaku i polać nim pokrojony schab.



Komentarze do Schab faszerowany (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-04-29 22:28
Bardzo lubie takie miesko nadziewane-oczywiscie piateczka:)
Skomentuj
Oceń:
0
Natala1210

Natala1210
offline

2009-04-29 22:31
kinga napisał(a):

Bardzo lubie takie miesko nadziewane-oczywiscie piateczka:)


Dziękuję,cała przyjemność po mojej stronie!
Skomentuj
Oceń:
0
siwa12345

siwa12345
offline

2009-04-30 10:48
piąteczka i do ulubionych
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Koszyczek Wielkanocny Sałatka makaronowa z kurczakiem i szparagami Żurek  Wielkanocny z chrzanem
Mazurek Wielkanocny - Zająć Wielkanocny koszyczek drożdżowy Deser z biszkoptami,bitą śmietaną i dżemem
Zwierzaki cudaki Warzywne sajgonki w papierze ryżowym Warzywne szaleństwo z sushi
Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze Puszysty jak chmurka omlet w towarzystwie warzyw Owocowy zawrót głowy z nutą cynamonu
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane