Schab faszerowany

Wielkanoc, Schab « poprzedni | następny »
Natala1210 - Przepis na: Schab faszerowany offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Schab faszerowany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Pyszne mięso,ciekawy smak na niedzielny,świąteczny obiad.


trudność: łatwe
czas:

Schab faszerowany - SKŁADNIKI:

  • 1i1kg.schabu bez kości,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 5dag.mąki,
  • 8dag.smalcu lub oliwy,
  • sól
  • Farsz;
  • 30dag.pieczarek.,
  • 20dag.mięsa wieprzowego bez kości,
  • 5dag.masła,
  • 7dag.orzechów włoskich,
  • 7dag.startego chrzanu,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczki startej gałki muszkatołowej,
  • sól i pieprz

Schab faszerowany - PRZYGOTOWANIE:

Schab natrzeć solą roztartą ze zmiażdżonym czosnkiem i wstawić na całą noc do lodówki. Farsz;pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle.Orzechy sparzyć,obrać ze skórki i drobno posiekać.Mięso zmielić i połączyć z pieczarkami i orzechami,dodać chrzan i jajko,doprawić gałką muszkatołową i pieprzem,dokładnie wymieszać.Schab przeciąć wzdłuż tak aby powstała kieszeń i włożyć w nią farsz,spiąć schab wykałaczkami,obtoczyć w mące i obsmażyć na smalcu,na rumiano.Włożyć go do brytfanny,skropić wodą,wlać tłuszcz ze smażenia i piec ok.1i1\2godz.w 220"C,polewając wytworzonym sosem.Z upieczonego schabu wyjąć wykałaczki,pokroić w plastry.sos doprawić do smaku i polać nim pokrojony schab.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab faszerowany (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-04-29 22:28
Bardzo lubie takie miesko nadziewane-oczywiscie piateczka:)
Skomentuj
Oceń:
0
Natala1210

Natala1210
offline

2009-04-29 22:31
kinga napisał(a):

Bardzo lubie takie miesko nadziewane-oczywiscie piateczka:)


Dziękuję,cała przyjemność po mojej stronie!
Skomentuj
Oceń:
0
siwa12345

siwa12345
offline

2009-04-30 10:48
piąteczka i do ulubionych
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Makowe grzebyki Ekspresowe śliwki Kluski z makiem
Spękane ciasteczka czekoladowe Sernik dyniowy z mango i wanilią Świąteczne śledzie na słodko
Kremowy deser czekoladowo-migdałowy Deser z kasza i śliwkami Suszone pomidory w oliwie
Klopsiki z dodatkiem jajek Pieczona kaczka z jabłkami Sałatka z wędzonym kurczakiem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane