Schab faszerowany

Wielkanoc, Schab « poprzedni | następny »
Natala1210 - Przepis na: Schab faszerowany offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Schab faszerowany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Pyszne mięso,ciekawy smak na niedzielny,świąteczny obiad.


trudność: łatwe
czas:

Schab faszerowany - SKŁADNIKI:

  • 1i1kg.schabu bez kości,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 5dag.mąki,
  • 8dag.smalcu lub oliwy,
  • sól
  • Farsz;
  • 30dag.pieczarek.,
  • 20dag.mięsa wieprzowego bez kości,
  • 5dag.masła,
  • 7dag.orzechów włoskich,
  • 7dag.startego chrzanu,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczki startej gałki muszkatołowej,
  • sól i pieprz

Schab faszerowany - PRZYGOTOWANIE:

Schab natrzeć solą roztartą ze zmiażdżonym czosnkiem i wstawić na całą noc do lodówki. Farsz;pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle.Orzechy sparzyć,obrać ze skórki i drobno posiekać.Mięso zmielić i połączyć z pieczarkami i orzechami,dodać chrzan i jajko,doprawić gałką muszkatołową i pieprzem,dokładnie wymieszać.Schab przeciąć wzdłuż tak aby powstała kieszeń i włożyć w nią farsz,spiąć schab wykałaczkami,obtoczyć w mące i obsmażyć na smalcu,na rumiano.Włożyć go do brytfanny,skropić wodą,wlać tłuszcz ze smażenia i piec ok.1i1\2godz.w 220"C,polewając wytworzonym sosem.Z upieczonego schabu wyjąć wykałaczki,pokroić w plastry.sos doprawić do smaku i polać nim pokrojony schab.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab faszerowany (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-04-29 22:28
Bardzo lubie takie miesko nadziewane-oczywiscie piateczka:)
Skomentuj
Oceń:
0
Natala1210

Natala1210
offline

2009-04-29 22:31
kinga napisał(a):

Bardzo lubie takie miesko nadziewane-oczywiscie piateczka:)


Dziękuję,cała przyjemność po mojej stronie!
Skomentuj
Oceń:
0
siwa12345

siwa12345
offline

2009-04-30 10:48
piąteczka i do ulubionych
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Dżem dyniowo-pomarańczowo-cytrynowy Najprostsza tarta grzybowa Pieczone udka z kurczaka
Papryka w słoikach Sałatka z ryżu jajek i kukurydzy Karczek gotowany
Kotlety z tofu i indykiem Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu
Słoneczny sernik dyniowy Chleb z dynią i kaszą jaglaną Gryczane knedle

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane