Schab w miodzie

Schab « poprzedni | następny »
Mistrz Jan

Kucharz
Przepisy: 27
Schab w miodzie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wykwintne danie na niedzielny obiad


trudność: łatwe
czas:

Schab w miodzie - SKŁADNIKI:

  • Schab środkowy bez kości w ilości 100 g na porcje
  • 1/2 szklanki miodu nektarowego z jałowcem (można kupić w dobrych delikatesach) ew.każdy inny
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 szklankę pikantnego ketchupu

Schab w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na płaty o grubości około 1 cm, przecieramy czystą ściereczką skropioną octem, nacieramy zmiażdżonym czosnkiem oraz nacieramy obficie miodem z obu stron. Każdy plaster zawijamy szczelnie w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Następnie rozkładamy mięso bez folii na blaszce lub żaroodpornym naczyniu i wkładamy do gorącego, nagrzanego do temp.200 °C piekarnika na około 35 minut. Od czasu do czasu polewamy schab wytworzonym sosem. Gdy mięso będzie miękkie, do sosu dodajemy ketchup i dokładnie mieszamy, wstawiamy jeszcze raz do piekarnika na około 5 minut. Najlepiej będzie smakował z makaronem lub kluskami z półfrancuskiego ciasta.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab w miodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Kruche sznycle w otrębach Schab paprykowy Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami
Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą Schab duszony w papryce Schabowe w sosie pietruszkowym
Schab w kukurydzianej panierce z płatków Roladki schabowe Schabowe po meksykańsku
Kotlety schabowe w panierce cebulowej Duszony schab wieprzowy Chrupiące roladki schabowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane