Schab w miodzie

Schab « poprzedni | następny »
Mistrz Jan - Przepis na: Schab w miodzie offline

Kucharz
Przepisy: 27
Schab w miodzie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wykwintne danie na niedzielny obiad


trudność: łatwe
czas:

Schab w miodzie - SKŁADNIKI:

  • Schab środkowy bez kości w ilości 100 g na porcje
  • 1/2 szklanki miodu nektarowego z jałowcem (można kupić w dobrych delikatesach) ew.każdy inny
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 szklankę pikantnego ketchupu

Schab w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na płaty o grubości około 1 cm, przecieramy czystą ściereczką skropioną octem, nacieramy zmiażdżonym czosnkiem oraz nacieramy obficie miodem z obu stron. Każdy plaster zawijamy szczelnie w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Następnie rozkładamy mięso bez folii na blaszce lub żaroodpornym naczyniu i wkładamy do gorącego, nagrzanego do temp.200 °C piekarnika na około 35 minut. Od czasu do czasu polewamy schab wytworzonym sosem. Gdy mięso będzie miękkie, do sosu dodajemy ketchup i dokładnie mieszamy, wstawiamy jeszcze raz do piekarnika na około 5 minut. Najlepiej będzie smakował z makaronem lub kluskami z półfrancuskiego ciasta.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab w miodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików
Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką
Tradycyjny kotlet Trzydniowy schab pieczony Schabowe z sosem i plackami z ziemniaków.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane