Schab w miodzie

Schab « poprzedni | następny »
Mistrz Jan - Przepis na: Schab w miodzie offline

Kucharz
Przepisy: 27
Schab w miodzie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wykwintne danie na niedzielny obiad


trudność: łatwe
czas:

Schab w miodzie - SKŁADNIKI:

  • Schab środkowy bez kości w ilości 100 g na porcje
  • 1/2 szklanki miodu nektarowego z jałowcem (można kupić w dobrych delikatesach) ew.każdy inny
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 szklankę pikantnego ketchupu

Schab w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na płaty o grubości około 1 cm, przecieramy czystą ściereczką skropioną octem, nacieramy zmiażdżonym czosnkiem oraz nacieramy obficie miodem z obu stron. Każdy plaster zawijamy szczelnie w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Następnie rozkładamy mięso bez folii na blaszce lub żaroodpornym naczyniu i wkładamy do gorącego, nagrzanego do temp.200 °C piekarnika na około 35 minut. Od czasu do czasu polewamy schab wytworzonym sosem. Gdy mięso będzie miękkie, do sosu dodajemy ketchup i dokładnie mieszamy, wstawiamy jeszcze raz do piekarnika na około 5 minut. Najlepiej będzie smakował z makaronem lub kluskami z półfrancuskiego ciasta.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab w miodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka
Schab faszerowany Schab zapiekany z jabłkiem Rozsypany  szaszłyk z piekarnika
Schabowy w płatkach owsianych z dodatkiem szałwii Schabowy z wkładką Roladki schabowe z grzybami
Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku Schab z jabłkami i pieczarkami Schabowy z mlecznej solanki

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane