Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Schab w sosie z podgrzybków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny i aromatyczny sos z młodych podgrzybków, podany w towarzystwie delikatnego schabu.

Schab w sosie z podgrzybków Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab w sosie z podgrzybków

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie z podgrzybków
Schab delikatnie rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a oczyszczone podgrzybki kroimy na połówki lub cztery części jeśli są duże. Na patelni rozpuszczamy margarynę, a następnie z obu stron przesmażamy schab, po 4 minutach dodajemy grzyby oraz cebule i całość smażymy do 10 minut często mieszając. Po tym czasie dolewamy 0,5 szklanki wody (lub więcej wedle potrzeby), doprawiamy i tak długo przesmażamy aż woda odparuje. Następnie wlewamy śmietankę i smażymy chwilę do czasu aż sos zgęstnieje. Podajemy razem z ziemniakami i surówką.
Schab w sosie z podgrzybków
Przygotowujemy wszystkie potrzebne skladniki.
Schab w sosie z podgrzybków
Etap 2 do mięsa dodajemy podgrzybki oraz cebule
Schab w sosie z podgrzybków
Etap 3 całość przesmazamy do miekkosci .