Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Schabowe inaczej - lekko pikantnie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nieco inny sposób na schabowe. Lekko pikantnie i w odwrotnej kolejności. Z przyprawami można tutaj rożnie kombinować, polecam :)

Schabowe inaczej - lekko pikantnie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe inaczej - lekko pikantnie

 

  • schab b/k - 3 plastry,
  • jaja - 2,
  • mąka kukurydziana (lub pszenna) oraz bułka tarta - wymieszane w proporcji 1:2,
  • jogurt naturalny grecki - łyżka,
  • Przyprawa Kuchni Meksykańskiej firmy Kamis - 1 łyżka,
  • sól, pieprz ziołowy,
  • ser zółty - garść
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Schabowe inaczej - lekko pikantnie
Schabowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym oraz rozbić z obu stron pod folią. Posypać delikatnie solą i pieprzem z obu stron. Jaja rozbełtać i wymieszać z jogurtem, startym serem i przyprawą. Schabowe dokładnie obtaczać w bułce wymieszanej wcześniej z mąką, po czym umoczyć w jajach. Na patelni dobrze rozgrzać olej i usmażyć mięso na rumiano.
Schabowe inaczej - lekko pikantnie
Etap 1
Schabowe inaczej - lekko pikantnie
Etap 2
Schabowe inaczej - lekko pikantnie
Etap 3
Schabowe inaczej - lekko pikantnie
Etap 4