Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Schabowe w panierce orzechowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

warto czasami odmienić zwykłe kotlety

Schabowe w panierce orzechowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowe w panierce orzechowej

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w panierce orzechowej
Kotlety rozbiłam tłuczkiem, ale niezbyt cienko. Oprószyłam z obu stron solą i dość mocno świeżo zmielonym pieprzem. Na jednym talerzu roztrzepałam jajko a w drugim wymieszałam orzechy z bułką tartą - orzechy łuskane i dokładnie przebrane wrzuciłam do pojemnika blendera i zmieliłam.Kotlety panierowałam najpierw w mieszance orzechowej , potem w jajku i ponownie w orzechach z bułką. Kładłam na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyłam na niezbyt silnym ogniu aż ładnie się zrumieniły z obu stron.
Schabowe w panierce orzechowej
Kładłam na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyłam na niezbyt silnym ogniu aż ładnie się zrumieniły z obu stron.
Schabowe w panierce orzechowej
takie kotlety są pyszne - chrupiące i zyskują niezwykły smak - polecam!