evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Selerowo-Pietruszkowy Halibut

  • 21
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Smaczna,zdrowa Rybka bez żadnych panierek ! - Polecam Wszystkim ;-)

Selerowo-Pietruszkowy Halibut Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Selerowo-Pietruszkowy Halibut

 

  • 1/2kg świeżego Halibuta
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 2 gałazki selera zielonego
  • 1 łyzka oliwy
  • 1/2 cytryny
  • sól (wg.uznania)
  • pieprz kolorowy (wg.uznania)
  • 2 kawałki foli aluminiowej

 

Sposób przygotowania:

Selerowo-Pietruszkowy Halibut
Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Teraz tak: Pietruszkę i seler siekamy.Następnie wkładamy do blendera wraz z łyzką oliwy i blenderujemy na gładką masę.Do miski wkładamy rybę i kropimy ją porządnie cytryną,solimy,pieprzymy a następnie smarujemy z każdej strony naszą zieloną papką. Wkładamy do lodówki na min.30 minutek. Po tym czasie wyjmujemy rybę i kładziemy ją na folię aluminiową ,zawijamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200*C.Pieczemy ja 30 minut-potem odkrywamy folie i jeszcze podpiekamy rybkę około 5-10 minutek. SMACZNEGO . . . . .Podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej. . . . .
Selerowo-Pietruszkowy Halibut
Etap 1
Selerowo-Pietruszkowy Halibut
Etap 2
Selerowo-Pietruszkowy Halibut
Etap 3
Selerowo-Pietruszkowy Halibut
Etap 4

Tagi:

seler