mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Serca w sosie Michała

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Serca w sosie chrzanowym z makaronem

Serca w sosie Michała

Składniki:

Serca w sosie Michała

 

  • 1 kg serca kurczaka
  • 1 pęczek koper
  • 2 stuki marchew
  • 4 łyżki śmietana
  • 5 łyzeczek chrzan
  • 3-3,5 łyżki mąka
  • 1,5 litra bulion

 

Sposób przygotowania:

Serca w sosie Michała
Serca kurze musimy dobrze oczyścić. Myjemy je. Ja przygotowałem bulion na udkach, wrzuciłem serca i gotowałem do momentu aż staną się miękkie. Dopiero w tym momencie dodajemy marchewkę, którą wcześniej obraliśmy, opłukaliśmy , starliśmy na tarce jarzynowej. na dużych oczkach. Koper płuczemy, siekamy, dodajemy do bulionu. W dalszej kolejności mieszamy mąkę ze śmietaną oraz dodajemy trochę bulionu. Mieszamy, dalej wlewamy ciągle mieszając do bulionu. Dodajemy dalej chrzan i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.