magi18

magi18

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Serowiec

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Uwielbiam serniki. Oto inny pomysł na sernik

Serowiec

Składniki:

Serowiec

 

  • Ciasto:
  • 30 dag mąki
  • 24 dag masła
  • 10 dag cukru mączki
  • 1 żółtko
  • Ser:
  • 1 kg sera
  • 25-30 dag masła
  • 1-8 żółtek
  • 30 dag cukru mączki
  • cukier waniliowy, skórka pomarańczowa, skórka z cytryny, 2 łyżki mąki kartoflanej

Sposób przygotowania:

Serowiec
Ciasto:
Wszystkie składniki razem zarobić, rozwałkować, upiec placek.
Ser:
Ser zemleć 2 razy przez maszynkę. Dać do rondla masło. Ucierać masło na pianę, dodawać ser i po jednym żółtku oraz 30 dag cukru pudru. Bardzo dobrze utrzeć, dodawać cukier waniliowy, drobno siekaną skórkę pomarańczową, skórkę z cytryny. Przy końcu dodać pianę z połowy białek i mąkę kartoflaną. Upieczony placek posmarować białkiem, nałożyć ser, rozrównać i piec 1 godzinę w wolnym piecu. Po wyjęciu z pieca nie wyjmować z blachy aż wystygnie.

Tagi:

sery ciasto ser