Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Serowo- ziołowa bagietka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealna przystawka lub dodatek do dania głównego. Smaczna i aromatyczna, a przy tym bardzo pożywna. Łatwa w przygotowaniu.

Serowo- ziołowa bagietka

Składniki:

Serowo- ziołowa bagietka

 

  • 1 bagietka
  • 1/2 kostki żółtego sera
  • 4 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • suszona bazylia do smaku
  • suszone oregano do smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Serowo- ziołowa bagietka
Bagietkę kroimy w dość grube paski. Masło rozcieramy i rozsmarowujemy cieniutko na każdym kawałku. Czosnek ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach i posypujemy nim bagietki. Następnie układamy również starty ser, a na nim suszoną bazylię i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdą bagietkę ustawiamy osobno na blaszce i polewamy lekko oliwą z oliwek po wierzchu. Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika i czekamy kilka minut aż bagietki się zarumienią. Jemy same lub jako przystawkę.

Tagi:

sery ser