Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Bagietkowa przystawka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna przystawka to idealny sposób na coś lekkiego przed daniem głównym lub jako dodatek do dań.

Bagietkowa przystawka

Składniki:

Bagietkowa przystawka

 

Sposób przygotowania:

Bagietkowa przystawka
Dużą bagietkę kroimy w poprzek na średniej grubości kawałki. Układamy na desce. W tym czasie obieramy czosnek i ścieramy go na tarce lub siekamy bardzo drobno. Każdy kawałek bagietki smarujemy dość grubo na środku masłem ziołowym, posypujemy startym czosnkiem, ziołami prowansalskimi i suszoną bazylią. Każdą bagietkę ustawiamy osobno na blaszce i polewamy lekko oliwą z oliwek po wierzchu. Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika i czekamy kilka minut aż bagietki się zarumienią. Jemy jako przystawkę przed daniem głównym lub jako dodatek do potraw.

Tagi:

zioła