Strona główna Śledzie po wiejsku

Śledzie po wiejsku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Śledź czyli rybka na Święta idealna

Madija

Srebrny Ekspert
Przepisy: 685
zdjęcia: 1 z 1
Śledzie po wiejsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna rybka z warzywami


trudność: średnie
czas:

Śledzie po wiejsku - SKŁADNIKI:

  • 10 matiasów
  • 4 średnie marchewki
  • 3 kiszone ogorki
  • 2 średnie cebule
  • 5 łyzek oleju
  • Zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1/3 szklanki octu
  • 2 łyzki cukru
  • Szczypta soli
  • 2-3 liscie laurowe
  • 2-3 ziela angielskie

Śledzie po wiejsku - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie wymoczyć i pokroic na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, ogórki również. Cebulę obrać i pokroic w plastry. Marchew, ogórka i cebulę wymieszać z olejem. Z wody, octu, cukru i przypraw ugotowac zalewę. Odstawić aż wystygnie. W sloiku ułożyc warstwami śledzie i warzywa, a na końcu zalac zimną zalewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie po wiejsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w sosie majonezowym z bazylią Śledź w śmietanie Śledź w sosie musztardowo-miodowym z koperkiem
Sałatka śledziowa Smażone śledzie w zalewie Pasta serowo rybna z nutą tajską
Śledzik w porach Śledzik na modrej kapuście Śledzie w śmietanie
Śledzie w sosie musztardowym Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane