Strona główna Śledzie po wiejsku

Śledzie po wiejsku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Śledź czyli rybka na Święta idealna

Madija - Przepis na: Śledzie po wiejsku

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Śledzie po wiejsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna rybka z warzywami


trudność: średne
czas:

Śledzie po wiejsku - SKŁADNIKI:

  • 10 matiasów
  • 4 średnie marchewki
  • 3 kiszone ogorki
  • 2 średnie cebule
  • 5 łyzek oleju
  • Zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1/3 szklanki octu
  • 2 łyzki cukru
  • Szczypta soli
  • 2-3 liscie laurowe
  • 2-3 ziela angielskie

Śledzie po wiejsku - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie wymoczyć i pokroic na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, ogórki również. Cebulę obrać i pokroic w plastry. Marchew, ogórka i cebulę wymieszać z olejem. Z wody, octu, cukru i przypraw ugotowac zalewę. Odstawić aż wystygnie. W sloiku ułożyc warstwami śledzie i warzywa, a na końcu zalac zimną zalewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie po wiejsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledź w pomidorach z rodzynkami Śledziowa fantazja Śledzie marynowane
Śledzie po kaszubsku Sałatka śledziowa z pomarańczą Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi
Śledzie w sosie musztardowym Śledzie Dareczka Mielone Eli ze śledziem
Pasta śledziowa do pieczywa Pyszne śledzie Haliny Lasagne z pieczarkami i rybą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane