Strona główna Śledzie po wiejsku

Śledzie po wiejsku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Śledź czyli rybka na Święta idealna

Madija - Przepis na: Śledzie po wiejsku offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Śledzie po wiejsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna rybka z warzywami


trudność: średne
czas:

Śledzie po wiejsku - SKŁADNIKI:

  • 10 matiasów
  • 4 średnie marchewki
  • 3 kiszone ogorki
  • 2 średnie cebule
  • 5 łyzek oleju
  • Zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1/3 szklanki octu
  • 2 łyzki cukru
  • Szczypta soli
  • 2-3 liscie laurowe
  • 2-3 ziela angielskie

Śledzie po wiejsku - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie wymoczyć i pokroic na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, ogórki również. Cebulę obrać i pokroic w plastry. Marchew, ogórka i cebulę wymieszać z olejem. Z wody, octu, cukru i przypraw ugotowac zalewę. Odstawić aż wystygnie. W sloiku ułożyc warstwami śledzie i warzywa, a na końcu zalac zimną zalewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie po wiejsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem Sałatka ze śledzi w oleju
Śledź w pomidorach z rodzynkami Śledziowa fantazja Śledzie marynowane
Śledzie po kaszubsku Sałatka śledziowa z pomarańczą Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi
Śledzie w sosie musztardowym Śledzie Dareczka Mielone Eli ze śledziem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane