Strona główna Śledzie po wiejsku

Śledzie po wiejsku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Śledź czyli rybka na Święta idealna

Madija

Srebrny Ekspert
Przepisy: 685
zdjęcia: 1 z 1
Śledzie po wiejsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna rybka z warzywami


trudność: średnie
czas:

Śledzie po wiejsku - SKŁADNIKI:

  • 10 matiasów
  • 4 średnie marchewki
  • 3 kiszone ogorki
  • 2 średnie cebule
  • 5 łyzek oleju
  • Zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1/3 szklanki octu
  • 2 łyzki cukru
  • Szczypta soli
  • 2-3 liscie laurowe
  • 2-3 ziela angielskie

Śledzie po wiejsku - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie wymoczyć i pokroic na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, ogórki również. Cebulę obrać i pokroic w plastry. Marchew, ogórka i cebulę wymieszać z olejem. Z wody, octu, cukru i przypraw ugotowac zalewę. Odstawić aż wystygnie. W sloiku ułożyc warstwami śledzie i warzywa, a na końcu zalac zimną zalewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie po wiejsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w musztardzie Ziemniaki z śledziową czapeczką Śledź w sosie śmietanowo-pomarańczowym
Śledzie po szwedzku Śledź z pieczarkami Tatar ze śledzia korzennego
Śledzie w occie Śledź w pomidorowym sosie Śledź w oleju z cebulą
Śledzie cebulowo czosnkowe Śledź w konserwowym towarzystwie Śledzie pod śnieżną pierzynką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane