Smażona flądra

Flądra « poprzedni | następny »
bernika - autor przepisu Smażona flądra offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 818
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Smażona flądra
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Wspomnienie lata - flądra smażona.


trudność: łatwe
czas:

Smażona flądra - SKŁADNIKI:

  • fladra po 1 szt. na osobę
  • cytryna
  • seler
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • olej do smażenia

Smażona flądra - PRZYGOTOWANIE:

Flądry umyć, oczyścić dokłądnie z pozostałości po łbie inaczej ryba będzie gorzka i ponownie umyć. Każdą rybe posypac solą, pieprzem, obłożyć plastrami selera obranego, skropić sokiem z cytryny i odłożyć na min 1h w chłodne miejsce. Po zamarynowaniu i odstaniu, zdjac seler, ponownie posypac solą, rozgrzac na głebokiej patelni tłuszcz (olej) rybe obtoczyc w mące i smazyc na głebokim oleju do zrumienienia sie. Smakuje prawie jak ta nad morzem.



Komentarze do Smażona flądra (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2010-09-13 18:19
Szybka rybka, smacna i ladnie podana, dawno nie jadlam fladry.
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2010-09-13 19:55
Zdrowo i smacznie na talerzu.5
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo
offline

2010-09-13 21:06
Bardzo lubie fladre. Przy okazji sprobuje z ta selerowa marynata .
Skomentuj
Oceń:
0
wedith1

wedith1
offline

2010-09-13 22:32
Jadłam teraz w wakacje pierwszy raz flądrę, baaaaaaardzo mi smakowała!!!! Z selerem to nie próbowałam marynować ryby.....
Wygląda bardzo apetycznie !
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Flądra
Chrupiąca flądra z salsą i puree cytrynowym. Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami Panierowany filet z flądry
Smażona flądra z aromatycznym masłem Flądra ala po grecku na parze Zapiekanka rybna
Flądra w płatkach migdału Flądra zapiekana w cebuli Smażona flądra
Flądra na puree ziemniaczanym Flądra smażona z patelni  Flądra po mojemu
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane