Smażona flądra

Flądra « poprzedni | następny »
bernika - Przepis na: Smażona flądra offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 817
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Smażona flądra
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Wspomnienie lata - flądra smażona.


trudność: łatwe
czas:

Smażona flądra - SKŁADNIKI:

Smażona flądra - PRZYGOTOWANIE:

Flądry umyć, oczyścić dokłądnie z pozostałości po łbie inaczej ryba będzie gorzka i ponownie umyć. Każdą rybe posypac solą, pieprzem, obłożyć plastrami selera obranego, skropić sokiem z cytryny i odłożyć na min 1h w chłodne miejsce. Po zamarynowaniu i odstaniu, zdjac seler, ponownie posypac solą, rozgrzac na głebokiej patelni tłuszcz (olej) rybe obtoczyc w mące i smazyc na głebokim oleju do zrumienienia sie. Smakuje prawie jak ta nad morzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona flądra (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2010-09-13 18:19
Szybka rybka, smacna i ladnie podana, dawno nie jadlam fladry.
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2010-09-13 19:55
Zdrowo i smacznie na talerzu.5
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo
offline

2010-09-13 21:06
Bardzo lubie fladre. Przy okazji sprobuje z ta selerowa marynata .
Skomentuj
Oceń:
0
wedith1

wedith1
offline

2010-09-13 22:32
Jadłam teraz w wakacje pierwszy raz flądrę, baaaaaaardzo mi smakowała!!!! Z selerem to nie próbowałam marynować ryby.....
Wygląda bardzo apetycznie !
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Flądra
Smażona ryba w cieście naleśnikowym Chrupiąca flądra z salsą i puree cytrynowym Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami
Panierowany filet z flądry Smażona flądra z aromatycznym masłem Flądra ala po grecku na parze
Zapiekanka rybna Flądra w płatkach migdału Flądra zapiekana w cebuli
Smażona flądra Flądra na puree ziemniaczanym Flądra smażona z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane