smażone grzyby w śmietanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybkie i proste danie z grzybów

smażone grzyby w śmietanie

Składniki:

smażone grzyby w śmietanie

 

  • 60- 80 dag grzybów najlepiej kurek
  • 2 duże cebule
  • 1 szklanka śmietany
  • kopiasta łyżka mąki
  • 2 małe pomidorki
  • Smalec do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

smażone grzyby w śmietanie
Grzyby dokładnie oczyścić i umyć.
Pokroić i wrzucić na rozgrzany wcześniej tłuszcz.
Cebulę drobno posiekać, dodać do grzybów.
Dusić ok 15 min. Mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną i dodać do grzybów. Całość smażyć na bardzo małym ogniu. Obrane, sparzone pozbawione pestek i pokrojone pomidory wrzucić do pozostałych składników. Wszystko dusić razem a na koniec doprawić do smaku.
Posypać siekana natką pietruszki.

Tagi:

grzyby