BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Smażony dorsz w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam smakowitego, pysznego dorsza smażonego.Dorsz panierowany skropiony cytryną, idealna rybka na pyszny obiadek.

Smażony dorsz w panierce

Składniki:

Smażony dorsz w panierce

 

Sposób przygotowania:

Smażony dorsz w panierce
Filety z dorsza umyć, osuszyć, każdy filet natrzeć solą oraz pieprzem ,skropić sokiem z cytryny.

Odłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie obtoczyć w mące, rozbełtanym z mlekiem jajku z dodatkiem przyprawy do ryb a na końcu w bułce tartej.

Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Gotowe filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu tłuszczu na papierowym ręczniczku.

Podawać z ziemniaczkami i buraczkami lub surówką.

Tagi:

danie ryba dorsz