nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Sojowe kotlety po japońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety sojowe na wzór ryby po japońsku

Sojowe kotlety po japońsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sojowe kotlety po japońsku

 

  • 1 op. kotletów sojowych (100g)
  • 500 ml wrzątku
  • 1 łyżeczka vegety
  • szczypta pieprzu

 

 

  • 2 małe cebule
  • 1/2 słoika papryki konserwowej
  • 6 ogórków konserwowych
  • puszka słodkiej kukurydzy

 

  • 500 ml wody
  • 3 łyżeczki octu
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 liść laurowy, 3 ziela ang.
  • 2 łyżki keczupu
  • ok. 100 g przecieru
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Sojowe kotlety po japońsku
1. Do miski wlewamy pół litra wrzątku, dodajemy vegetą oraz pieprz, a następnie moczymy w nim kotlety przez ok. 10 minut, aż zmiękną. Odcedzamy. 2. Z jajka, mleka, wody, mąki i soli przygotowujey gęste ciasto, w którym maczamy kotlety, a następnie smażymy je na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Układamy je na dnie naczynia. 3. Cebule obieramy i razem z papryką i ogórkami kroimy w kostkę. Kukurydzę odsaczamy z zalewy. Warzywami posypujemy kotlety. 4. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy: ocet, keczup, olej, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Zagotowujemy. Gorącą zalewę wylewamy na kotlety, przykrywamy, a po ostudzeniu schładzamy co najmniej 12 godzin.
Sojowe kotlety po japońsku
Kotlety najpierw moczymy, a następnie smażymy w cieście.
Sojowe kotlety po japońsku
Na usmażone kotlety wysypujemy pokrojone w kostkę warzywa, następnie wylewamy na nie zalewę.

Tagi:

jajko jajka