Strona główna Sos z suszonych grzybów

Sos z suszonych grzybów

Sosy « poprzedni | następny »
vesper - Przepis na: Sos z suszonych grzybów offline

Kuchcik
Przepisy: 3
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos z suszonych grzybów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos grzybowy jest świetnym dodatkiem do mięs (wołowina, wieprzowina, drób) oraz ziemniaków.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sos z suszonych grzybów - SKŁADNIKI:

Sos z suszonych grzybów - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin. Po namoczeniu stawiamy na gazie i gotujemy je. Obgotowane grzyby odcedzamy i drobno kroimy - wywar grzybny oczywiście zostawiamy - będzie nam potrzebny później. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle i następnie dusimy (w razie potrzeby podlewamy wodą), później dodajemy łyżeczkę mąki dla zagęszczenia. Następnie dodajemy posiekane wcześniej grzyby, przyprawiamy solą, pieprzem oraz rozmarynem, dolewamy pozostawiony wcześniej grzybowy wywar. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Bon appétit!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos z suszonych grzybów  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw Sos pigwowy do mięsa
Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy Sos grzybowy - kurkowy
Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli Sos pieczarkowy na masełku
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Grzyby duszone w śmietanie Bardzo pikantny sos pomidorowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane