Strona główna Sos z suszonych grzybów

Sos z suszonych grzybów

Sosy « poprzedni | następny »
vesper - Przepis na: Sos z suszonych grzybów offline

Kuchcik
Przepisy: 3
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos z suszonych grzybów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos grzybowy jest świetnym dodatkiem do mięs (wołowina, wieprzowina, drób) oraz ziemniaków.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sos z suszonych grzybów - SKŁADNIKI:

Sos z suszonych grzybów - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin. Po namoczeniu stawiamy na gazie i gotujemy je. Obgotowane grzyby odcedzamy i drobno kroimy - wywar grzybny oczywiście zostawiamy - będzie nam potrzebny później. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle i następnie dusimy (w razie potrzeby podlewamy wodą), później dodajemy łyżeczkę mąki dla zagęszczenia. Następnie dodajemy posiekane wcześniej grzyby, przyprawiamy solą, pieprzem oraz rozmarynem, dolewamy pozostawiony wcześniej grzybowy wywar. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Bon appétit!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos z suszonych grzybów  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj