Anetap

Anetap

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Spagetti 6

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie na kolację.

Spagetti 6

Składniki:

Spagetti 6

 

  • 250 g makaronu spaghetti
  • 200 g mięsa mielonego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • sól
  • pieprz
  • ser żółty

Sposób przygotowania:

Spagetti 6
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso podsmażamy na patelni oprószamy solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Cebulę kroimy na drobną kostkę i wrzucamy na patelnię podsmażamy do zrumienienia cebuli, po czym zalewamy 0,5 l wody dodajemy koncentrat pomidorowy oraz resztę przypraw (bazylię i oregano). doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Układamy na talerzu makaron, sos, oprószamy startym serem.