Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Spaghetti z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Spaghetti w białym, śmietanowym sosie z boczkiem

Spaghetti z boczkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Spaghetti z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z boczkiem
Makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Boczek kroimy w paseczki (zapałki) i wrzucamy na patelnię, dodajemy dokładnie umytego pora pokrojonego w półplasterki i całość smażymy ok 15 minut na wolnym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy od czasu do czasu podczas smażenia. Dolewamy śmietaną, po wymieszaniu dodajemy pieprz marynowany i pokrojony w kostkę ser. Gotujemy ciągle mieszając do momentu aż ser całkowicie się rozpuści. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z ugotowanym, odcedzonym makaronem.
Spaghetti z boczkiem
Zaczynamy od podmsażenia boczku z porem, możemy dodać odrobinę oleju, ale tłuszcz z boczku powinien wystarczyć
Spaghetti z boczkiem
Cały sos gotujemy ciągle mieszając, aż ser całkowicie się rozpuści.

Tagi:

makaron sery ser