Suflet jabłkowy

Z owocami « poprzedni | następny »
jagienka - Przepis na: Suflet jabłkowy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Suflet jabłkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciepły deser na niedzielny podwieczorek


trudność: średne
czas:

Suflet jabłkowy - SKŁADNIKI:

  • SUFLET:
  • 3 jajka
  • 50 dag jabłek
  • 3 dag masła
  • 8 dag cukru
  • 6 dag bułki tartej
  • sok z 1 cytryny
  • cukier waniliowy
  • masło - do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • Dekoracja:
  • sok malinowy

Suflet jabłkowy - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć i upiec przetrzeć przez sito.

Oddzielić białka od żółtek.

Z białek ubić sztywną pianę.

Masło utrzeć z cukrem, żółtkami.

Do utartej masy dodać przetarte jabłka, pianę, bułkę tartą, sok z cytryny, cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i szybko zapiec.

Suflet zapiekać 25 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Gotowy, gdy sie zrumieni na powierzchni.

Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.

Podawać polany sokiem malinowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Suflet jabłkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką Ciasto na białkach ze śliwkami
Kakaowe ze śliwkami Jabłkowo-orzechowe cudo Ciasto babci Krysi
Ciasto drożdżowe ze śliwkami Fale dunaju z gruszkami Pełnoziarnista tarta z jabłkami
Ciasto- Wiśniowy blok Przekładany jabłecznik z kokosem Szybkie ciasto z jabłkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane