Suflet jabłkowy

Z owocami « poprzedni | następny »
jagienka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Suflet jabłkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciepły deser na niedzielny podwieczorek


trudność: średnie
czas:

Suflet jabłkowy - SKŁADNIKI:

Suflet jabłkowy - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć i upiec przetrzeć przez sito.

Oddzielić białka od żółtek.

Z białek ubić sztywną pianę.

Masło utrzeć z cukrem, żółtkami.

Do utartej masy dodać przetarte jabłka, pianę, bułkę tartą, sok z cytryny, cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i szybko zapiec.

Suflet zapiekać 25 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Gotowy, gdy sie zrumieni na powierzchni.

Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.

Podawać polany sokiem malinowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Suflet jabłkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Domowa szarlotka
Bananowiec wg Gosi Placek ze śliwkami Ciasto Amerykaniec
Ciasto mandarynkowe Wiśniowiec z galaretką i kisielem Sernik z brzoskwiniami
Drożdżówka z masą orzechową i śliwkami Ciasto z owocami Pleśniak z jeżynami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane