Suflet jabłkowy

Z owocami « poprzedni | następny »
jagienka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Suflet jabłkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciepły deser na niedzielny podwieczorek


trudność: średnie
czas:

Suflet jabłkowy - SKŁADNIKI:

Suflet jabłkowy - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć i upiec przetrzeć przez sito.

Oddzielić białka od żółtek.

Z białek ubić sztywną pianę.

Masło utrzeć z cukrem, żółtkami.

Do utartej masy dodać przetarte jabłka, pianę, bułkę tartą, sok z cytryny, cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i szybko zapiec.

Suflet zapiekać 25 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Gotowy, gdy sie zrumieni na powierzchni.

Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.

Podawać polany sokiem malinowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Suflet jabłkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Ciasto Kolber - Hummingbird cake Jogurtowe ciasto z agrestem Najlepszy sernik owocowy
Wiśniak zakręconej   Czekoladowe ciasto drożdzowe z truskawkami Chlebek bananowo-dyniowy
Jabłkowo marchewkowe ciasto Biszkopt z malinowa pianką Kremowiec z bananami
Biszkopt orzechowy z bezą i masą truskawkową Hawajskie ciasto z ptasim mleczkiem i ananasem Ciasto czereśniowe z serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane