Suflet jabłkowy

Z owocami « poprzedni | następny »
jagienka - Przepis na: Suflet jabłkowy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Suflet jabłkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciepły deser na niedzielny podwieczorek


trudność: średne
czas:

Suflet jabłkowy - SKŁADNIKI:

  • SUFLET:
  • 3 jajka
  • 50 dag jabłek
  • 3 dag masła
  • 8 dag cukru
  • 6 dag bułki tartej
  • sok z 1 cytryny
  • cukier waniliowy
  • masło - do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • Dekoracja:
  • sok malinowy

Suflet jabłkowy - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć i upiec przetrzeć przez sito.

Oddzielić białka od żółtek.

Z białek ubić sztywną pianę.

Masło utrzeć z cukrem, żółtkami.

Do utartej masy dodać przetarte jabłka, pianę, bułkę tartą, sok z cytryny, cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i szybko zapiec.

Suflet zapiekać 25 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Gotowy, gdy sie zrumieni na powierzchni.

Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.

Podawać polany sokiem malinowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Suflet jabłkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Czekoladowo-gruszkowe Tarta Serowo-śliwkowa Serniczki z wiśniami
Ciasto Bananowy Song Placek ze śliwkami Pavlova z borówkami
Jesienne ciasto z winogronami poziomkowymi Odwrócone ciasto z ananasem i winogronem Tarta z jeżynami i polskim winogronem
Ciasto truskawkowe z masą krówkową Jabłkowa rapsodia Ciasto z borówką amerykańską

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane