Suflet jabłkowy

Z owocami « poprzedni | następny »
jagienka - Przepis na: Suflet jabłkowy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Suflet jabłkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciepły deser na niedzielny podwieczorek


trudność: średne
czas:

Suflet jabłkowy - SKŁADNIKI:

  • SUFLET:
  • 3 jajka
  • 50 dag jabłek
  • 3 dag masła
  • 8 dag cukru
  • 6 dag bułki tartej
  • sok z 1 cytryny
  • cukier waniliowy
  • masło - do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • Dekoracja:
  • sok malinowy

Suflet jabłkowy - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć i upiec przetrzeć przez sito.

Oddzielić białka od żółtek.

Z białek ubić sztywną pianę.

Masło utrzeć z cukrem, żółtkami.

Do utartej masy dodać przetarte jabłka, pianę, bułkę tartą, sok z cytryny, cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i szybko zapiec.

Suflet zapiekać 25 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Gotowy, gdy sie zrumieni na powierzchni.

Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.

Podawać polany sokiem malinowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Suflet jabłkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Rolada z jabłkami Kostka brzoskwiniowa z jeżynową pianką Marcepanowe ciasto z śliwkami
Zebra z brzoskwiniami Brzoskwiniowa fantazja Jabłecznik z białą czekoladą i bezikami
Tarta z jeżynami Śliwkowe z posypką orzechową Ciasto z gruszkami i posypką orzechową
Rolada biszkoptowa z jabłkami od Zbysiowej Clafoutis z nektarynkami Ucierane ciasto na białkach z jabłkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane