gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Szczupak w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowany szczupak w zalewie octowej najlepiej smakuję po kilku dniach od zalania zalewą. Polecam.

Szczupak w zalewie octowej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szczupak w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Szczupak w zalewie octowej
Szczupaka kroimy w małe kawałki i przyprawiamy z każdej strony solą oraz pieprzem. Układamy w misce i przekładamy pokrojoną w plastry cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim. Odstawiamy na 3 godziny. Następnie kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Gorące układamy w słoikach. Na wierzchu wkładamy plaster cebuli, gorczycę, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy ryby. Zakręcamy słoiki i odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce. 
Szczupak w zalewie octowej
Ryby układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą.