Martyna12

Martyna12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Szparagi w drobiowym warkoczu z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Trzy główne składniki tworzą wykwintną i wyśmienitą przystawkę lub dodatek do dania głównego. Delikatne szparagi, indyk i mozzarella, doprawione świeżo mieloną solą i pieprzem. Prosto, zdrowo i przepysznie.

Szparagi w drobiowym warkoczu z mozzarellą

Składniki:

Szparagi w drobiowym warkoczu z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w drobiowym warkoczu z mozzarellą
Szparagi myjemy, osuszamy, odłamujemy zdrewniałe końce.

Blanszujemy na osolonym wrzątku, odcedzamy.

Mozzarellę odsączamy, kroimy w cztery grube plastry.

Sznycle z indyka przekrawamy na trzy paski nie nacinając do końca.

Mięso oprószamy solą morską i kolorowym pieprzem.

Na mięso kładziemy szparagi oraz po dwa plastry mozzarelli.

Zaplatamy końce mięsa na siebie.

Ponownie oprószam przyprawami oraz kładziemy po połowie masła.

Pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Tagi:

danie szparagi