jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Szparagowa przekąska na waflu Good Food

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wykwintna przekąska z główkami szparagów i mozzarellą

Szparagowa przekąska na waflu Good Food Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szparagowa przekąska na waflu Good Food

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 8 glówek szparagów (ok 4cm)
  • 1 kulka mozzarelli w przyprawach
  • 2 pomidorki suszone w oliwie z bazylią
  • 2 listki sałaty
  • 2 gałązki bazylii

Sposób przygotowania:

Szparagowa przekąska na waflu Good Food
Pęczek szparagów gotujemy w lekko osolonej i osłodzonej wodzie, 8 czubków odcinamy, resztę przeznaczamy na inny cel (np na zupę kremową) Szparagi zawijamy w plastry mozarelli i układamy na waflach na liściach sałaty. Ozdabiamy paseczkami suszonych pomidorków odsączonych z zalewy oraz bazylią.
Szparagowa przekąska na waflu Good Food
Etap 1
Szparagowa przekąska na waflu Good Food
Etap 2
Szparagowa przekąska na waflu Good Food
Etap 3