vesenka

vesenka

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Tagiatelle z pesto z rukoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny,zdrowy obiad we włoskim stylu. W niecałe 30 minut

Tagiatelle z pesto z rukoli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tagiatelle z pesto z rukoli

 

  • 100 g rukoli
  • 2 ząbki czosnku (posiekać)
  • 50 g parmezanu (tartego lub zmielonego w blenderze)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
  • 50 g pestek z dyni
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • makaron tagiatelle (po100g na osobę)

 

Sposób przygotowania:

Tagiatelle z pesto z rukoli
To jedna z najprostszych w przygotowaniu potraw. Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody.Gotujemy według przepisu na opakowaniu.

W tym czasie przygotowujemy pesto: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta rozrzedzamy oliwą.

Pesto podajemy wymeszane z makaronem ugotowanym al dente.
Tagiatelle z pesto z rukoli
Przygotowujemy składnki. Rukolę dokładnie myjemy.
Tagiatelle z pesto z rukoli
Wrzucamy wszystkie składnki do blendera.
Tagiatelle z pesto z rukoli
miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta rozrzedzamy oliwą.