MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Tagliatelle z bakłażanem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy i smaczny makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym i bakłażanem.

Tagliatelle z bakłażanem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z bakłażanem.

 

  • 200g makaronu gniazda wstążki ,pełnoziarnisty
  • 1 bakłażan
  • 1 czosnek
  • 150ml soku pomidorowego
  • 100g sera grana padano
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki oleju
  • listki bazylii

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z bakłażanem.
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy makaron około 7 minut, odcedzamy na durszlaku. Bakłażan opłukujemy , nie obieramy i kroimy w kostkę,. Na patelni rozgrzewamy olej , wsypujemy warzywo , dodajemy sol, pieprz i smażymy przez 5 minut, mieszając. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wlewamy sok pomidorowy, mieszamy i wszystko dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut, sok musi zgęstnieć. Ciepły makaron wykładamy na talerz, polewamy gorącym sosem, posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach i dekorujemy bazylią.
Tagliatelle z bakłażanem.
Na patelni wlewamy olej , wsypujemy pokrojony bakłazan i smażymy.
Tagliatelle z bakłażanem.
Zastosujemy makaron pełnoziarnisty, zdrowy ,pełen witamin.
Tagliatelle z bakłażanem.
Do usmazonego bakłazana dodajemy czosnek, przeciśnięty.
Tagliatelle z bakłażanem.
Do patelni wlewamy sok pomidorowy i razem gotujemy .