mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Tagliatelle ze szpinakiem i bekonem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Makaron ze szpinakiem polecam zdrowy i pyszny

Tagliatelle ze szpinakiem i  bekonem

Składniki:

Tagliatelle ze szpinakiem i bekonem

 

  • 5 łyżek cienko krojonego bekonu
  • 2 – 3 łyżeczki suszonej bazylii
  • Chilli do smaku
  • 6 suszonych pomidorów / dałam ze słoiczka, w zalewie /, pokrojone w paseczki
  • 3 – 4 ząbki czosnku, posiekane
  • kawałek fety
  • ok. 200 – 250 gr. Makaronu tagliatelle z 5 zbóż
  • 30 dkg szpinaku mrożonego
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle ze szpinakiem i bekonem
Plasterki bekonu ułożyć na suchej, dość dużej patelni /Po ok. minucie dodać posiekany czosnek, suszoną bazylię. Smażyć aż bekon będzie przyrumieniony. Na patelnię wrzucić ugotowane spaghetti, dodać szpinak i dokładnie wymieszać. Tutaj możecie zwiększyć ogień i ‘podsmażyć’ jeszcze makaron przez 2 – 3 minuty /aż odparuje z niego cała woda/. Na końcu dodać suszone pomidory i ser feta.