kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Topielec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Topielec, czyli ciasto drożdżowe... A topielec, bo tak go się robi:D

Topielec

Składniki:

Topielec

 

Sposób przygotowania:

Topielec
Przygotuj rozczyn i odstaw na 15 minut. Posiekaj margarynę z mąką, następnie z jajami i połącz z rozczynem. Dokładnie wyrób. Uformuj kulę, owiń w serwetkę, zanurz w zimnej wodzie. Gdy po ok. 15 min. wypłynie, wyjmij z wody, dodaj dwa cukry, odrobinę mąki i wyrób ciasto ponownie. Przełóż do wysmarowanej formy. Gdy podrośnie piec ok 40 minut.
Smacznego!:-)

Tagi:

jajko jajka