mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Tosty hawajskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna, szybka i bardzo prosta do przygotowania przekąska na ciepło. Doskonale sprawdzi się na każdym przyjęciu.

Tosty hawajskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tosty hawajskie

 

  • 4 plastry żółtego sera bez dziurek (najlepiej topionego)
  • 4 plastry szynki konserwowej lub wędliny drobiowej
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • 4 pszenne tosty
  • masło

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tosty hawajskie
Rozgrzewam piekarnik do temperatury 150°C.
Ananasa osączam z puszki. Sok zostawiam (do wypicia).
Kromki chleba tostowego cienko smaruję masłem. Następnie obkładam je kolejno plasterkami wędliny, krążkami ananasami i plasterkami topionego sera. Układam tak przygotowane tosty na blasze, wkładam do rozgrzanego piekarnika i zapiekam przez kilka minut, aż ser się stopi. Podaję na ciepło np. polane ketchupem.
Tosty hawajskie
Na posmarowane masłem tosty układam plastry szynki
Tosty hawajskie
Tosty z dodatkami układam na blasze wyłożonej papierem