malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Treściwsza pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lubię zupy treściwe i pełne warzyw, u mnie w domu po ugotowaniu wywaru warzywa zawsze się wyrzucało, postanowiłam to zmienić. Dzięki takiemu podaniu warzyw w zupie nie zmarnuje się nic i wszystko co zdrowe jest zjedzone.

Treściwsza pomidorowa

Składniki:

Treściwsza pomidorowa

 

  • 1/2 kg żeberek wieprzowych,
  • 2 listki laurowe,
  • 1/2 słoika koncentratu pomidorowego,
  • 4 łyżki śmietany 18 %,
  • 4 marchewki,
  • 3 korzenie pietruszki,
  • 1/2 selera,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz
  • 20 dag pieczarek,
  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti.

Sposób przygotowania:

Treściwsza pomidorowa
W garnku gotujemy 2 litry wody, wrzucamy, listki, żeberka, solimy 3/4 łyżki soli, gotujemy 30 min. Marchewki, pietruszki, selera ścieramy na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do wywaru, dodajemy cebulę podpieczoną na palniku oraz natkę pietruszki, gotujemy 20 min. Pieczarki przesmażamy na łyżce masła, wrzucamy do zupy, zaprawiamy śmietaną. Makaron gotujemy na półtwardo i podajemy z zupą.