BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Usta Adama

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na to ciasto warto poswiecic troche czasu poniewaz smakuje wysmienicie.

Usta Adama

Składniki:

Usta Adama

 

  • 30 dag okraglych biszkoptow, marmolada.

 

  • Ciasto:
  • 250 g margaryny,1/2 szkl cukru,
  • 3 lyzki kakao, 5 lyzek wody,
  • 6 jajek, 1 1/2 szkl maki,
  • 3 lyzeczki proszku do pieczenia

 

  • Krem:

 

  • 1 litr mleka,
  • 12 lyzek cukru,, kostka margaryny,
  • 3 budynie, cukier waniliowy
  • Gotowa polewa czekoladowa lub 2 mleczne czekolady i 2 lyzki mleka

Sposób przygotowania:

Usta Adama
Biszkopty smarujemy marmolada. , laczymy ze soba i ukladamy rzedami w wysmarowanej tluszczem blaszce. Margaryne cukier kakao i wode gotujemy 5 min. Studzimy. Dodajemy jajko i 5 zoltek, make i proszek do pieczenia. Bialka ubijamy na sztywna piane i dodajjemy delikatnie do ciasta.Zalewamy biszkopty i pieczemy w temp. 180st o 35 minut. Krem: Z litra mleka odlewamy pol kubka reszte mleka gotujemy . Do gotujacego sie mleka dodajemy cukier i cukier waniliowy., budyn rozrabiamy w mleku, gdy zacznie sie gotowac dodajemy i energicznie mieszamy aby nie powstaly grudki. Studzimy. Margaryne ucieramy, a nastepnie dodajemy zimny budyn. Zimne ciasto smarujemy kremem. Polewamy polewa czekoladowa lub rozpuszczamy czekolady mleczne w 2 lyzkach mleka. Studzimy lekko i smarujemy tak ciastro. Smacznego!