kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Wątróbka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i krucha wątróbka

Wątróbka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka

 

  • ok 1 kg wątróbki
  • 2 cebule
  • 1/2 garści ziaren ziela
  • kilka liści
  • 2 l wody
  • 1 łyżka warzywka
  • 2 cebule
  • 1 marchew
  • mąka pszenna
  • 1 łyżka pieprzu
  • 2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Wątróbka
Do garnka wlej wodę i wsyp warzywko, ziele oraz dodaj liście. Cebulę pokrój w małą kostkę i podsmaż na patelni z marchewką zrób to samo a następnie przeżuć do wody i gotuj. Wątróbkę umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie obtocz w mące i obsmażaj z każdej strony, po podsmażeniu na rozgrzanym oleju przełóż do wody z marchewką i warzywkiem. Postępuj tak do wysmażenia całości wątroby. Po przełożeniu całej wątroby przykryj, dodaj sól i pieprz. Pogotuj jeszcze przez 20-30 min na najmniejszym ogniu. Smacznego
Wątróbka
Etap 1 - wątróbkę wieprzową umyj i pokrój
Wątróbka
Etap 2
Wątróbka
Etap 3 - w garnku zagotuj wodę z przyprawami