Strona główna wątróbka wieprzowa duszona

wątróbka wieprzowa duszona

Wątróbka « poprzedni | następny »
szewczyk - Przepis na: wątróbka wieprzowa duszona offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 101
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
wątróbka wieprzowa duszona
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

po prostu wątróbka, obsmażona.


trudność: średne
czas:

wątróbka wieprzowa duszona - SKŁADNIKI:

wątróbka wieprzowa duszona - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę kroimy na paseczki o grubości i średnicy około 1,5 cm. Obtaczamy w przyprawie do wieprzowiny , następnie w mące kuchennej. Na rozgrzanej patelni z olejem, kładziemy wątróbki. Obsmażmy z obu stron, aż się zetnie. Następnie podlewamy około szklanką wody i dusimy. Wsypujemy parę ziaren pieprzu. Jeśli woda odparowuje a wątróbka nie jest jeszcze dobra w środku, podlewamy wodą i dusimy dalej. W trakcie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Trzeba sprawdzić czy wątróbka w środku posiada jednolity kolor - wówczas jest już gotowa. Bierzemy odrobinę sosu z patelni do szklanki i rozpuszczamy w niej mąkę kukurydzianą. Dodajemy sos do reszty sosu na patelni i całość mieszamy na jednolitą konsystencję. Niezwłocznie podajemy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do wątróbka wieprzowa duszona (strona 1 z 1)  
Sandra S

Sandra S
offline

2010-12-07 21:31
uwielbiam :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wątróbka
Wątróbka wieprzowa w kaszy Wątróbka smażona z cebulą Wątróbka z cebulą
Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa Wątróbka wieprzowa z cebulą Wątróbka faszerowana pieczarkami
Wątróbka lekko sojowa. Wątróbka wieprzowa jak kotlety Wątróbka z jabłkami z nutą majeranku
Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką wg Beaty Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej Wątróbka wieprzowa w sosie własnym Norua

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane