Strona główna wątróbka wieprzowa duszona

wątróbka wieprzowa duszona

Wątróbka « poprzedni | następny »
szewczyk - autor przepisu wątróbka wieprzowa duszona offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 101
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
wątróbka wieprzowa duszona
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

po prostu wątróbka, obsmażona.


trudność: średne
czas:

wątróbka wieprzowa duszona - SKŁADNIKI:

  • wątróbka, około 600 gram
  • olej do smażenia
  • mąka kuchenna do obtoczenia
  • przyprawa do wieprzowiny kamis
  • dwie cebule
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • parę ziaren pieprzu czarnego

wątróbka wieprzowa duszona - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę kroimy na paseczki o grubości i średnicy około 1,5 cm. Obtaczamy w przyprawie do wieprzowiny , następnie w mące kuchennej. Na rozgrzanej patelni z olejem, kładziemy wątróbki. Obsmażmy z obu stron, aż się zetnie. Następnie podlewamy około szklanką wody i dusimy. Wsypujemy parę ziaren pieprzu. Jeśli woda odparowuje a wątróbka nie jest jeszcze dobra w środku, podlewamy wodą i dusimy dalej. W trakcie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Trzeba sprawdzić czy wątróbka w środku posiada jednolity kolor - wówczas jest już gotowa. Bierzemy odrobinę sosu z patelni do szklanki i rozpuszczamy w niej mąkę kukurydzianą. Dodajemy sos do reszty sosu na patelni i całość mieszamy na jednolitą konsystencję. Niezwłocznie podajemy.



Komentarze do wątróbka wieprzowa duszona (strona 1 z 1)  
Sandra S

Sandra S
offline

2010-12-07 21:31
uwielbiam :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wątróbka
Wątróbka lekko sojowa. Wątróbka wieprzowa jak kotlety Wątróbka z jabłkami z nutą majeranku
Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką wg Beaty Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej Wątróbka wieprzowa w sosie własnym Norua
Pasztet wiejski mojej babci Wątróbka w sosie serowym. Pieczona wątróbka
Duszona wątróbka z miodem Wątróbka wieprzowa z cebulką Wątroba z jabłkami i cebulką
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane