Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Wiosenny bukiet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolorowe wspomnienie wiosny. Mix witamin w jednej salaterce.

Wiosenny bukiet

Składniki:

Wiosenny bukiet

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny bukiet
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Jajko ugotowane na twardo kroimy w ósemki. Kawałki okrągłej wędliny kroimy na pół. Oliwki kroimy w plasterki. Brokuła wrzucamy do gotującej się wody na 2- 3 minutki i blanszujemy. Ogórek kwaszony i paprykę konserwową kroimy w plasterki. Pomidora kroimy w półplasterki. Oliwę z oliwek mieszamy z solą, pieprze i sokiem z cytryny. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą- układamy warstwami lub mieszamy w salaterce. Całość skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i przyprawami.