1balbina15

1balbina15

Kucharz
[Przepisów: 14]

Zabielany barszczyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Zabielany, pyszny barszczyk!

Zabielany barszczyk

Składniki:

Zabielany barszczyk

 

Sposób przygotowania:

Zabielany barszczyk
żeberka wędzone (lub skrzydełka lub rosołowe) gotować razem z obranymi burakami, gdy woda nabierze krwisto czerwonego koloru oraz buraki będą miękkie wyciągamy buraczki i żeberka, przyprawiamy solą i pieprzem. Do kubeczka wlewamy śmietanę, solimy ją (osolona śmietana pomaga nie zsiadnięciu się jej) i dolewamy kielnie barszczu gdy nabierze on jednolitej konsystencji wlewamy całość do garnka z barszczem, chwilkę przegotowujemy. Doprawić octem. Do barszczu bardzo pasują: sztamfowane ziemniaki polane ozłoconą cebulką!

Tagi:

buraki