grzymalka

grzymalka

Kucharz
[Przepisów: 14]

Zapiekanka chińska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniała na kolację w gronie znajomych

Zapiekanka chińska

Składniki:

Zapiekanka chińska

 

  • 1 torebka ugotowanego ryżu
  • 1 laska kiełbasy zwyczajnej
  • 1 duża cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 1 fix do potraw chińskich
  • ser żółty
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Zapiekanka chińska
Cebulę i pieczarki pokroić w półtalar ki i podsmażyć z pokrojoną w kostki bądź też w półtalar ki kiełbasą. Fix rozprowadzić w wodzie – zgodnie z przepisem na opakowaniu. W naczyniu, w którym wszystko będzie zapiekane układać następujące warstwy: ryż, ketchup, kiełbasa z pieczarkami, ogórki konserwowe – starte na tarce o grubych oczkach, fix do potraw chińskich, ryż, ser żółty. Wszystko razem zapiekać ok. 40 minut.

Dobra rada: Przy większej liczbie gości, można podwoić składniki.