krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Zasmażana kapustka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Taka kapustka jest idealna do kaszanki, ziemniaków itp. stanowi pyszny dodatek do obiadu. Polecam wszystkim

Zasmażana kapustka

Składniki:

Zasmażana kapustka

 

  • 1/2 głowki kapusta biała
  • 200 gram kapusta biała kiszona
  • 1 sztuka cebula biała
  • do smaku kminek Prymat
  • 2 łyżki skwarki
  • 2 łyżki masło
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapustka
Kapustę kroimy dość drobno najlepiej poszatkować ją na tarce do kapusty i wrzucamy na osolony wrzątek, lekko podgotowujemy. Kapuste kiszoną puczemy by nie była zbyt kwaśna. R na patelni ozpuszczamy 2 łyżki masła ze skwarkami. Pokrojona drobno cebulę wrzucamy na tłuszcz  i lekko podsmażamy. Do złotej cebulki  dodajemy odciśniętą kapustę, całość podlewamy wodą i dusimy az kapausta bedzie miękka i cała woda nam odparuje. Na końcu przyprawiamy kminkiem, solą i pieprzem. Taka kapustka jest idealna do kaszanki, ziemniaków itp. stanowi pyszny dodatek do obiadu

Tagi:

kapusta