Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Młoda kapustka kiszona-zasmażana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Odmiana kapusty kiszonej obgotowanej. Szczególnie smaczna jest robiona tak młoda kapusta

Młoda kapustka kiszona-zasmażana

Składniki:

Młoda kapustka kiszona-zasmażana

 

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 2 łyżki masła
  • 1 kostka bulionu drobiowego ( Knorra )
  • 2 łyżki usiekanego koperku
  • 1 łyżka mielonego kminku
  • Cukier
  • Sok z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 10 dag wędzonki szwarcwaldzkiej
  • sól
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapustka kiszona-zasmażana
Kapustę wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba , by nie była za kwaśna . Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 30 minut . Odcedzić . Włożyć masło , koperek, kminek . Wędzonkę drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju. Dołożyć do kapusty. Posypać mąką , dokładnie wymieszać . Dusić 10 minut . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem, solą i sokiem z cytryny .